Tips

Bijles geven of bijles zoeken?

Kennismakingsgesprek

Voordat er bijlessen gestart gaan worden is het verstandig om een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken. Tijdens dit gesprek hebben de bijleszoeker en bijlescoach de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek kan bepaald worden of er bijlessen van start kunnen gaan.

Structuur in iedere bijles

Zorg ervoor dat de bijlessen op een vaste dag en tijd gegeven worden. Structuur is voor veel leerlingen erg belangrijk.

Handelingsplan

In een handelingsplan kunnen gemaakte afspraken tussen de bijleszoeker en bijlescoach vastgelegd worden. Planmatig werken aan de ontwikkeling van de leerlingen zorgt voor houvast. Duidelijke (SMART) doelen zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Een geschikte plek voor bijles

Spreek af waar de bijlessen gegeven worden. Denk daarbij niet alleen aan bijles "bij de leerling of bij de docent". Zorg o.a. voor een opgeruimde werkplek, waar weinig prikkels zijn die de leerling kunnen afleiden tijdens de bijles.

Contact met school

Soms is het verstandig om contact te leggen met de school van de leerling. Zorg er dan wel voor dat dit altijd via de ouders/verzorgers gaat! Stel de school op de hoogte van de activiteiten tijdens de bijles. Hiermee zorg je ervoor dat de bijlescoach aan dezelfde doelen gaat werken. Bijles is in vele gevallen ter ondersteuning van de school.

Verwachtingen uitspreken

Goed contact is natuurlijk altijd prettig. Om misverstanden te voorkomen is het verstandig om duidelijk verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Wat verwacht een bijleszoeker concreet van een bijles? Kan de bijlescoach daaraan voldoen?

Bijlescoaches bieden u o.a. bijlessen in de volgende vakken:

bijles aardrijkskunde, bijles begrijpend lezen, bijles Engels, bijles geschiedenis, bijles lezen, bijles natuur, bijles rekenen, bijles schrijven, bijles spelling, bijles taal, bijles topografie, bijles ANW, bijles Arabisch, bijles biologie, bijles chemie, bijles Duits, bijles economie, bijles Frans, bijles klassieke talen, bijles Latijn, bijles management & organisatie, bijles natuurkunde, bijles Nederlands, bijles scheikunde, bijles wiskunde en meer..

Plaats gratis een oproep

Plaats een oproep

Zoek naar bijles in de grootste online bijles-database van Nederland! Plaats hier gratis, snel en gemakkelijk uw bijlesoproep!

of staat uw vak er niet tussen?

Bijles in uw regio